Totempaal,
versteende gezichten,
verlaten angsten,
gedreven door de wind,
verlangen naar de eenzaamheid,
verlangen naar de stilte die het schreeuwen dempt.
Verlangen naar warmte,
verlangen naar een gezicht dat lacht,
een rimpel in een triest gelaat,
verlangen naar een mens die zich leven laat.
Het schreeuwen houdt de stilte weg,
het schreeuwen doet de pijn vluchten,
het schreeuwen is het verlangen,
het verlangen naar iemand,
naar een warm lijf,
een lieve hand,
een mond die alleen maar liefde spreekt,
verlangen naar een droom.