Dag van de viswijven.
Morgen is de grote dag,
dat iedere vrouw die mee
wil ook vissen mag.
Ongeveer dertig vrouwen
bij een forellen vijver neergezet
Met huifkarren luid zingend,
afgevoerd.
De forellen zijn inmiddels
uitgezet.
Oe en aaas klinken constant
door de lucht
Van menige vrouw die beet heeft,
werpt van schrik de hengel weg
en slaat op de vlucht.
Al met al is het dolle pret,
dames hebben in koelboxen
de nodige sterke drankjes gezet.
Naar het vissen worden de vrouwen
[viswijven] met de huifkar afgezet.
Wie nog nuchter is, gaat krijgt nog bbq
onder het genot van een dansje,
en wie dronken is moet naar bed!