Die woorden uit m`n mond
waren nooit gesproken of geschreven
met de borst vooruit
juist door een val naar beneden
diep in een gat gekeken
en toen ineens een teken
door fantasie geboren
op zoek naar mezelf
was verloren
in een omgeving waar steeds meer mensen
raar deden
op anderen neer keken
praat over haat en over geld en status
en raad eens
dat doet me juist helemaal niks
is dat alles in dit leven?
heb het hopelijk erg mis
een troost bracht die zotte gedichten
die toch op een of andere manier verlichten
trots als een kraai
op woorden die ik niet heb gestolen
het was gewoon het werk van de malle molen
daarom
gooi nog maar wat vuur op de kolen?
vannacht m`n auto ruit gesloopt
maar er is niets gestolen
kwaad kan ik niet zijn
ik ken de weg
en het goed zo
fijn