Gedicht de Vlinder
De vlinder kwam voor jou
Om te laten zien dat ik van je hou
Even ten teken van rust
Die al je vragen nu sust
Jij bent daar nog al die tijd
En na die hele lange strijd
Wil ik liever hier blijven
Zolang ik nog leef in die ban
Dat het goed komt met jou
Jongen, ik weet dat je me mis
En ik weet hoe het is
Om nu zonder te zijn
Kijk naar je oma en mij
Maar ik wil niet dat je zolang rouwt
Ik wacht op de dag dat je trouwt
Dan ontdek je misschien
Wat ik met eigen ogen heb gezien
Het is goed zo, mijn knul
Geniet maar van het leven
Het is speciaal aan jou gegeven.