De zomer sterft
De herfst verschijnt
Met koffers vol afgevallen bladeren
en dode takken
Hij zorgt dat alle groen verdwijnt
Door paddestoelen neer te zetten
en te schilderen met geel-oranje verf
De vogels worden weggejaagd
Verbannen tot de lente komt
Verzamelt alle wolken
Kleurt ze grijs
Vult ze met regen
En de felle zon wordt uitgeknepen
tot een kleine fletse herfstzon