"Nachtje Minnenijd"
Copyright (c) 2010.08.03 by Werner Domroese
hij stond naast je
en mocht je na een half uurtje al
beminnen voor één nacht
terwijl ik datzelfde weekend
op jouw berichtje heb gewacht
hij was me slechts twee weken voor
plukte vruchten van jouw lusten
mocht genieten zonder lasten
terwijl ik datzelfde weekend
op jouw berichtje heb gewacht
waarvoor hij een half uurtje nodig had
en vervolgens van genieten mocht
moest ik je eerst beter leren kennen
in lange gesprekken iedere avond weer
ik mag je beminnen weliswaar
en langer dan voor één nacht
maar hij was me in jouw lusten voor
en ik mag alleen uit liefde
na veel geduldige inspanning
en 't delen in jouw levenslasten
we hadden reeds contact
en je vertelde over je leuke weekend met vriendinnen
maar ergens diep van binnen
vermoedde ik onderbewust wat jij achterwege liet
in het berichtje waarop ik had gewacht
je verzweeg dat avonduurtje
totdat deze waarheid
met tegenzin bekend moest worden
in belang van jouw gezondheid
en daarmee ook die van mij
was ik me er maar van gewis
dat jij er toen niet van genieten kon
maar uitgerekend jouw bericht
vertelde mij dat jij een heerlijk weekend had
die wrange waarheid is mijn straf
omdat ik wel wachten kon
zet het van je af
het is verleden
deze woorden hoor ik weer
mijn afgunst wordt niet begrepen
als beloning voor mijn oprechte minne
nadat bleek dat ik datzelfde weekend
op jouw berichtje heb gewacht
toch speur ik onbegrijpelijk
juist in onze liefde
naar niet voorhanden troost
want hij mocht lusten zonder lasten
en hij mocht eerst
terwijl ik datzelfde weekend
op jouw berichtje heb gewacht