Voor Sarah
Het zal wel een vooroordeel zijn
Of is het een cliché?
Maar volgens mij drinkt de koningin
Althans van de UK
Toch zeker 3 maal daags
Een kopje zwarte thee
Ik weet niet of het Ceylon is
Misschien wel Earl Grey
Of ze het ook op feestjes drinkt
Of bij een matinee
Maar dat de geur en smaak behaaglijk zijn
Daarover ben ik akkoord
Het gevoel dat de gedachte “thee” oproept
Niet zomaar meer een woord
Door jou, de associatie
Ons begin en de locatie
Door de bloei van een relatie
Een verandering in connotatie
Het is iets dat me overkomt
Niet wat ik verzin
Maar jij bent mijn kopje thee
En mijn koningin