HET! voelen ik wil het wel proberen
en er dan ook op reageren.
Niet te liggen als een kind zo klein
laten zien dat ik volwassen durf te zijn.
Ik wil niet accepteren
net als al die keren
dat ik niets doe of kan
me niet verman.
Ik wil vechten voor mijn bestaan
hem niet zijn gang laten gaan.
O, als ik toch eens durfde vechten.
Opkomen voor mijn eigen rechten.
Maar nog steeds is die angst daar
na zoveel jaar.
Ik wil niet meer met die angst leven
dus is terugvechten mijn streven.
Gebeurt het mij toch weer
Probeer ik het beter te doen keer op keer.
Ik wil en zal voor mezelf opstaan
want zo wil ik niet doorgaan