Met ogen dicht de douche in
zó vroeg gaan ze niet open
De kam erdoor en snel vooruit
‘k zal straks een broodje kopen
De file steelt een uurtje tijd
is niet meer in te halen
Hier krijg ik al de keuze
om te lachen of te balen
Ach ja, de smart gedeeld met meer
maakt toch een beetje lichter
en elke vijf minuten
kom ik weer een meter dichter
bij deadline, stress en vleigedrag
een gek tussen de dwazen
Opgepast, doe goed je best
Ze zitten op je job te azen!
Wees flexibel en correct
Misschien wat langer blijven?
Het geeft beslist wat meer respect
en zal onzekerheid verdrijven!
De blok erop, terug naar huis..
samen schuivend in de rij
vermoeid maar heelhuids thuisgekomen
is er weer een dag voorbij..