Een Vlinder in de winkel,
van plastic, hout of steen.
Een Vlinder daar buiten,
op die bloem, zo heel alleen.
Een Vlinder op een tekening,
of geschilderd op een raam.
Allemaal heel anders,
maar met toch dezelfde naam.
Overal, in alle kleuren,
ze vliegen op hun eigen maat.
Ik kijk naar ze en vraag mij af,
hoe het nu met jullie gaat.
Die Vlinder zo belangrijk,
ineens zo heel speciaal,
Vliegt haar eigen weg,
in deze onbegrijpelijke taal.
Een klein lichtje,
vliegend in dit grote gemis.
Dat lichtje zo onmisbaar,
wetend, dat zij zo bij jullie is.
Jullie kind,
jullie kleine meid.
Ze vliegt met jullie mee,
in gedachten.......voor ALTIJD.