Ik verwacht momenteel niets,
geen kaars of licht dat je zelf hebt ontstoken,
niets wat je graag zegt, of wilt geloven
Momenteel denk ik niet dat ik mag hopen op,
iets verwachten of dromen,
het zal, nu, nog niet mogen
Ik durf bijna je hand niet te houden,
lukt bijna niet om je aan te kijken, het
te begrijpen waarom
Durf bijna niet meer te hopen op,
iets te verwachten of te dromen,
Durf zelfs niet meer te denken,
maar wat als, wat als?
Kan er bijna niet meer tegen,
je aan te kijken en te weten
Ik wil het niet meer weten, de spanning
en wat het doet met iedereen
En tegelijk kan ik het niet laten,
want, er was een tijd vol liefde,
er was een tijd toen alles simpel was
en jij nog volop leefde …
(5/01/09)
Voorgedragen op de begrafenis van mijn lieve broer.