Ik wil je heus respecteren
voor alles wat je ooit deed.
Ik wil je heus eerbiedigen
voor al je doorstane leed.
Ja, je hebt het zwaar,
zo heel alleen voor twee
applaus, gejuich en bewondering
neem je daar genoegen mee?
Ik wil heus wel voor je buigen,
je invloed weegt zeker genoeg.
Mag ik je dan wel vragen te stoppen
of is dat nog te vroeg?
Ja, je bent moedig en sterk,
wat jij toch allemaal hebt gezien.
Wauw, amai en oh en ah
nog een medaille uit medeleven misschien?
Ik wil je heus wel als een geheel beschouwen
maar je bemoeilijkt de zaak nogal
want elke keer je die kast opent,
breng je zowel mij als jezelf ten val.