Een gigantisch rivierdal
strekt zich uit
over een enorm gebied
Langs de rand van de kloof
groeien bomen,
de dwerg en gele den
Boven de bossen zweven
roodstaartbuizerden en steenarenden
Verder naar beneden
treden de lage dwergdennen
en cactussen
op de voorgrond
Hier leeft de Noordamerikaanse katfret
evenals het boomstekelvarken
en de grijze vos
Op de oever van de rivier
groeien donzige tamarisken
en scharlakenrode dahlia’s
Groene tapijten van mos en varens
omgeven de watervallen
die op de rotsen
kletteren
Tussen de rode rotsen leeft
de Texaanse ratelslang
jagend op kleine
zoogdieren en reptielen
Aan het water kan men
zwermen steltlopers,
purperzwaluwen en indigovinken
tegenkomen
Uitgesleten door de
machtige Colorado Rivier
vormt
de Grand Canyon
een overweldigende aanblik