Wat een leuke uitvinding is dit
Een cameraatje om jezelf te delen in cyberspace
Nieuwsgierige blikken
en soms geïnteresseerde bezoekers bij mij thuis
Tikkerdetik gaat het op mijn toetsenbord
Gedachten vloeien door mijn vingers het net op
Ene keer een gezellige chat
Andere keer hou ik me zo stil als een muis
Anderen verrassen en jezelf met anderen
Het is een bonte verzameling
Leuke en minder leuke chatters
Soms blijken het minder leuke en leuke mensen
Dierbaren in mijn leven geworden
Gek want op straat lopen we elkaar voorbij
Stonden we maar net zo open in de wereld
Een Utopia zoals velen wensen
Eenzaamheid en of verveling worden verdreven
Altijd een lezend oog als luisterend oor
Met chatten laten mensen elkaar in het hoofd
Je wisselt zuiver van gedachten
Elkaar beter leren kennen lijkt het wel
Maar ik vergeet nooit dat het anoniem is
De waarheid is soms anders
Eerlijkheid laat vaak op zich wachten
Het verschilt niet zo erg van de echte wereld
Een masker is zo opgezet
Een verzonnen verhaal zo doorgeprikt
Kliekjes en stelletjes je hebt ze overal
Anonieme open eerlijke mensen ook
Je vind ze soms, mensen met respect
Die maken het de chat waard
Dus hou het leuk en behoedt chatrooms voor verval!