Mensen kunnen mij niet begrijpen
ze weten niet hoe ik me voel
Ik praat niet met ze, want ze kunnen niet snappen
wat ik met bepaalde dingen bedoel
Ze kunnen niet troosten,
zich niet verplaatsen in mij
Dus zoek ik mijn troost bij dieren
want dieren geven die troost aan mij.
Ze zeggen wel niets, maar je kunt het voelen
vanbinnen, in je hart
Terwijl als ik met mensen praat dan voelt het,
alsof vanbinnen alles verstart
Vaak wordt er gezegd dat ik gek ben,
Omdat ik dus met dieren praat
Maar ik ben niet gek, juist heel verstandig:
Door te praten met dieren
Voel je je gevoel,
Wie je bent en wat je kunt
Dus als ik ooit ziek ben, geef geen medicijnen,
maar geef me een dier, of een foto ervan
Want zij zullen me troosten, en misschien,
Samen met mij verdwijnen