Weerzien
Vandaag, na 3 lange jaren heb ik je weer gezien
Het duurde hooguit een minuut of tien….
In gedachten, de avond ervoor, heb ik uren met je doorgebracht;
Je brieven gelezen – je foto gestreeld.
Dat ik je nu zie is dat toeval of iets van een hogere macht…
Maar dit is echt, je bent zo dichtbij
Je stapte uit een auto, een meter of acht verwijderd van mij
Ik heb je niet geroepen, ik liet niets blijken
Ik kon niets, alleen maar kijken, eindelijk weer naar je kijken….
Je gezicht, je haar, je handen, alles was zo vertrouwd
Ik was verstard en voelde me alleen en zo koud
Jij praatte; je wees iemand de weg en was je nergens van bewust
Ik rook je geur, voelde je huid en heb je gekust
Je reed weer weg, schakelde snel door; het voelde alsof ik je weer verloor….
Na drie jaar heb ik je weer gezien
Alles weer herbeleeft in een minuut of tien……
Veran@