Of dat het ooit een bloem gaat worden
Kan je al zien aan zaadjes
Wat voor soort bloem het dan worden zal
Zie je pas aan de blaadjes
Echter daarvoor moet je goed kijken
Observeren wat je ziet
En verheugen op wat komen gaat
Er bewust van zijn, geniet
Wie een potentiƫle bloem niet ziet
Kan deze gauw vertrappen
Hij die er wel eentje heeft ontdekt
Laat haar niet meer ontsnappen
Dan ben je namelijk gezegend
Met een zeer fijn vermogen
Zie jij iets wat anderen niet zien
Dat niet ligt aan de ogen
Wie haastig zoekt, plukt een bloem in bloei
Immers die valt vrij snel op
Maar hij die oprecht houdt van een bloem
Hij kan wachten bij de knop