Kaarsen en Rozen
Tegen het azuren bladerendak van mijn emoties
In schimmen en flarden, aaneengeregen druppels zout
Waarmee het zoete van de liefde vaak wordt verward.
Was eens in mijn dromen een geliefde ver en vluchtig
Vol beloftes en romantische beeldende taal, weggesmolten
Volledig bekoord door zijn zoete woorden, gevangen.
Als een kind gelovend in een wonder, was ik maandenlang
maar bij't ineenkrimpen van mijn hart, gemis en vuur
Heb ik de liefde gevoeld, bekoeld van romantiek heb ik gekozen
Een relatie bouwen op kaarsen en rozen?
Zwarte Roos 08.05.'01