Soms ben ik zo aan het veinzen
Te piekeren en te peinzen
Te willen weten wat dit is
In onze mietige belevenis
Het mysterie is te groot
Wat zich op aarde ontbloot
Iedereen heeft wel een gedachte
Die een ander weer ontkrachtte
Niemand is echt zeker te weten
Wat zich realistisch kan laten meten
Er zijn zeker feiten die bestaan
Onderbouwend worden voor hun naam
Een geloof of een zekere theorie
Is het de wetenschap of theologie?
Twijfel twijfel, ik ben er nog niet uit
Teveel factoren voor een besluit
Maar 1 ding is zeker waar
De waarheid is erg raar
Aangezien er zoveel idealen
Door geleerden worden verhalen
En hoe je het ook wendt of keert
Je gelooft erin of je negeert