Mijn kind, waarom deed hij jou dit aan ?
Je wilde zo graag leven.
De beul, hij bleef je eindeloos slaan,
geen troost kon ik je geven.
Verminkt, verwoest, jij, de zin van mijn bestaan.
Mijn kind, waarom deed je hem dit aan ?
hij wilde zo graag leven.
Jij moest zo nodig blijven slaan,
geen liefde kan ik jou nog geven,
Je hebt jezelf verminkt, verwoest,jij,
de zin van mijn bestaan.
(Herman Blanto)