dit gedicht is opgenomen in t boek van Jan razenberg t b v de voedselbanken
we hebben meer plichten dan rechten
voor ons recht moeten we vechten
de plicht wordt je toe verplicht
dan is de regering weer verlicht
we hebben niets te zeggen
ze komen hun wil opleggen
wij beleven hieraan geen pret
want hun wil is wet
kom je dan toch in protest
dan is t voor jou niet best
belasting zegt bv vrolijk goeiedag
wij leggen eventjes beslag
armoede zou hier niet mogen zijn
je zou denken dat is fijn
maar de armen worden armer
rijken krijgen t steeds warmer
dan lees je in de krant
vakantiegangers vinden dit een fijn land
dan denk je tot je groot verdriet
natuurlijk kennen ze ons landje niet
ze zien alleen de in hun ogen leuke dingen
mensen die voor hun plezier op straat zingen
het red light district is voor hun ook vermaak
maar voor de dames bittere noodzaak
ik kan natuurlijk wel even doorgaan
maar dan komt er hier zoveel te staan
ik zou zoveel willen zeggen
maar sommige dingen zijn niet in woorden uit te leggen
sommigen raken hun dak boven t hoofd kwijt
dit gebeurt en is een geschreven feit
de burger heeft verdomd weinig recht
t moest me van t hart, ik heb gezegd
©tender