Zittend in de huiskamer, komt een man naar me toe.
Hij gaat naast me zitten en kijkt me aan.
Twijfeld vraagt hij: hoe ben jij ermee omgegaan.
Hoe ik dat toch allemaal doe.
Ik zei ik was toen klein.
Heb het niet bewust meegemaakt.
Hij kijkt teleurgesteld naar mij.
Met die blik heeft hij mij geraakt.
Ik had het ook zo kunnen meemaken
Het had mij ook zo kunnen raken.
Ik had het liever niet gehad, maar gelukkig was ik klein.
Dat vind ik op zich wel heel fijn.
Het is heel confronterend
*10-08-2005*