de wind stormt en giert door de bomen
langzaam aan zal de winter eraan komen
bladeren worden straks vervangen door natte sneeuw
hier en daar zie je nog een spreeuw
naarstig op zoek naar een stukje brood
vogeltjes zitten een beetje in nood
vliegend, fladderend, koerend en loeren
je mag ze inmiddels best gaan voeren
ook de vogels hebben recht op een bestaan
laat de broodkruimeltjes niet verloren gaan
hang in je tuin de pinda's en bollen vet
dan hebben de vogeltjes eten en dolle pret
©tender