Het groene gras
Om je heen zijn zoveel mensen
goed of slecht maakt gen verschil
gesprekken leiden vaak tot niets
je ziet toch wel wat jij wilt zien
je weet zo goed hoe alles moet
de levensloop heeft je dat geleerd
zolang alles naar jouw wensen loopt
zijn het allemaal jouw vrienden
als er iemand uit de maat loopt
zul je ze direct terug gaan fluiten
je oordeel is dan snel geveld
ook als blijkt dat je te snel gefloten hebt
goed of fout, jij hebt toch wel gelijk
wanneer leer jij eens verder te kijken
zoek een fout niet altijd bij de ander
het probleem ligt vaker dichtbij huis
vaak zijn dingen niet wat ze lijken
het groene gras ligt niet alleen in jouw tuin.