met z'n handen in de lucht
deed hij z'n mond open
in de veronderstelling
dat de zeikregen nectar was
als een sprinkhaan
aan het bidden en smeken
om een wonder
een boodschap
of anders alstublieft
geeft gij mij dan
please, please, please een teken
de weergoden lagen dubbel
gaven hem z'n zin
en bij de Ware sloeg de bliksem in
tussen z'n oren
gelukkig maar
wat bedoel je met gelukkig maar?
gelukkig maar
anders was er weer een religie geboren