Op het najaar
Ieder najaar heb ik pret
Des te meer de bomen treuren
des te meer ik op ga fleuren
des te schuiner staat mijn pet
Storm maar, storm, mijn jas staat bol
Des te meer de takken kalen
des te meer u mij ziet stralen
des te groter wordt mijn lol
‘t Stervend blad doet mij veel deugd
Des te meer de blâren sneven
des te meer ik op ga leven
des te groter wordt mijn vreugd’
Regenvlagen, hagel, wind
Des te meer de wind gaat razen
des te snediger mijn frasen
des te beter het mij zint
Uitgewaaid maar in mijn sas
Des te meer de blâren vallen
des te leutiger mijn lallen
Vinus minus veritas
Wel geldt deze vaste wet:
najaarswandelend langs kroegen
word ik tot mijn ongenoegen
spoedig aan de straat gezet