Pijnlijke wervels
Derde wereldse arme sloebers als proefkonijnen
Zo wil men de genees"kunst" onkundig verfijnen
Mogelijke missies naar stoffige streken
Hebben we ons daarop al niet eens verkeken?
Onwaardige toevoeging op kostelijk vermaak
Belastende verontwaardiging stelt dit aan de kaak
Heilige boontjes zonder religie niets gedaan
"Ongelovigen" kunnen de Here toch verstaan
Opgeblazen ego's moeten ontlucht
Leeggelopen gaan ze voor zichzelf op de vlucht
In hun uitwerpselen liggende krasse bejaarden
Zou deze misdaad ook nog kunnen verjaren?
Dieren als tweederangs wezens weggezet
De mens vist uiteindelijk toch achter het net
Snotneuzen die niet zijn te stelpen
Zou een wat straffere hand niet beter helpen?
Walvissen aan de haak gereten
En de onwetende mens maar sushi eten
Bijna uitgeroeide blauwe tonijn
Ja we krijgen het ecosysteem wel klein!
Ontzielde lichamen door spuwende kraters
Natuur-lijk beter dan door onterende fraters
In de pan gehakte dolfijnen, geen toepasselijk woord
Schandalige praktijken, vaak ongehoord
Cirkelende gedachten door mijn bolle hoofd
Heeft de schepping zich hiervoor uitgesloofd?