Voor mevr. De Wael
______________________
Ik weet niet wat het is
Ik weet niet hoe het komt
Je haalde me uit die kleine nis
Die mijn eenzaam leven vormt
Ik wil eeuwig bij je zijn
Maar straks moet ik gaan
Kruip weer in die nis, zo klein
Mijn leven in je klas is dan gedaan
Ik verlaat de school,
Ik verlaat mijn thuis
Naar een nieuw gebouw, weeral op de dool
En die nis die blijft m'n huis
Nieuwe vrienden nieuwe leraars
Niet de plaats waar ik wil zijn
Ik wil niet bij je weg
Ik wil niet uit je klas
Maar het maakt niet uit wat ik hen zeg
Alles om die eeuwig zware tas
weer te mogen dragen
Alles om weer naar die school te kunnen gaan
Alles om de Jens te mogen plagen
Maar het is nu weg, het is gedaan
Ik kon niet anders, mijn toekomst ligt ginds
Hoe erg ik het ook vind
Ik wil niet weg, ik wil niet uit die school
Naar die vreemde stad, zo anders
Weer veranderen, eeuwig op de dool
Ik zal je missen, meer dan ooit
Maar onthoud, wat er ook gebeurt
Vergeten zal ik je nooit