Ik was op bezoek
Bij opa en oma
Ze zijn nog samen
Ze zorgen voor elkaar
Gaan kibbelend verder
Maar elke keer als ik er ben
Ik zie het weer
Ze worden ouder
Oma gaat slechter lopen
Opa wordt nog dover
Ogen willen ook niet meer
Ze worden beide krom
Ik wil het hard ontkennen
Maar elke keer als ik er ben
Ik zie het weer:
Ze worden ouder
Opa slikt zijn medicijnen
Oma klaagt erover
Opa zorgt dat ze, ze slikt
Oma doet het met moeite
Oma, hou nog even vol
Maar elke keer als ik er ben
Ik zie het weer:
Ze worden ouder
Opa zegt vaak: wat zeg je?
Hij hoort alles door elkaar
Opa wordt langzaam
Wil alles toch nog zelf doen
En denkt het goed te weten
Maar elke keer als ik er ben
Ik zie het weer:
Ze worden ouder
Jaren geleden bedacht ik het ook
Ze worden ouder
Ik ging weg
Tien maanden lang
En wilde het niet weten
Maar elke keer als ik er ben
Ik zie het weer:
Ze worden ouder
Ik ben bang hen te verliezen
Ik ben bang voor het verdriet
één oma heb ik al verloren
Dat was gelijk al één te veel
Ik wil samen met opa en oma zijn
Maar elke keer als ik er ben
Ik zie het weer:
Ze worden ouder
Hoe vaak zal ik het nog denken
Hoe vaak nog zien
Hoe vaak nog zeggen
Hoe vaak ontkennen
‘Ze worden ouder?’