Als de schemer haar intrede doet
en donker het daglicht overwint
wordt blij de zon, oranje getint,
door een andere wereld begroet.
De avond ontsluit haar ogen weer
waar contouren worden opgeslokt
en kleuren tersluiks zijn weggelokt
door 't duister, stil en loom van sfeer.
Dan opent de hemel zich sacraal
en baart in schoonheid verre lichten
die menigeen ontroerd doen zwichten.
En toont zij liefdevol en royaal
haar eindeloze vergezichten
getuigenissen van pracht en praal.