Dagelijkse dingen
Schaterlachende kindermonden
Omdat die gekke pieten er niets van konden
Huppelende peutervoetjes
verwachtingsvolle open snoetjes
Trippelende mollige muisjes
Zitten vol met lastige luisjes
Ingesneeuwde automobilisten
Feit dat ze meestal van tevoren wisten
Wroetende varkens lekker in de wei
Zijn die dieren ook eens vrij en blij
Volgezogen puppies vallen gauw in slaap
Moeder slaakt van vermoeidheid een lange gaap
Schuifelende oudjes achter de rollator geplant
zijn hiermee door dit weer toch onthand
Hongerig roodborstje zoekt zich rot in het wit
Hopende dat er iets eetbaars onder verborgen zit
Witte pracht verdikt zich met het uur
Vlijmscherpe windvlagen maken het guur
Binnen in de warmte kan je beter vertoeven
Want de winter zet je plannen op losse schroeven.