Jezelf weer vinden
Vrede vinden in jezelf
het zal je zalig maken
vrede voelen in je hart
een innerlijk ontwaken
je kan dan weer een stuk vooruit
je kan weer plannen smeden
want het is God die je geleidt
je voelt je weer te-vrede-n
maar soms ben je dat alles kwijt
je voelt je heel verloren
en eenzaamheid wordt dan je deel
je laat je rust verstoren
je weet niet waar je het zoeken moet
je bent het weer vergeten
en alles zie je somber in
tot op de draad versleten
Maar plots is de herinnering
aan wat je deed ontwaken
je kan weer bij je eigen ik
je weet weer van je taken
vol goede moed begin je dan
de draad weer op te pakken
dankbaar dat je deel uitmaakt
van de aardse ongemakken
Je kan het leven steeds meer aan
het is weer te verdragen
al val je soms heel even terug
tot innerlijke plagen
maar het is goed te overzien
niet zo overweldigend als toen
je slaakt een zucht en bidt tot God
wat of je thans kan doen
het antwoord is niet om je heen
maar in je eigen hart
daar vind je wat je zoekt
en dan begint een nieuwe start
het luisteren naar die ene stem
die je zo vaak buiten sloot
geeft je het besef: nu ben ik thuis
en wat is God toch groot(s) !