Opgepast
Ik ben geen al te grootemoeder
'k Hou heus wel van dollen
Maar heb er een bloedhekel aan
Als ze met mij gaan sollen
Laatst bij mijn dochter opgepast
Op een van vier en zeven
Werd door hun woordenschat verrast
Wat ga ik nu beleven?
De grenzen werden opgerekt
Van hen maar ook van mij
Het leidde tot een woordenstrijd
Dat maakte mij niet blij
Om zeven uur was ik het zat
Ze moesten bei naar boven
Twee knulletjes blo op de trap
Ze konden het niet geloven
Na het gedoe met tandenborstel,
Washand en pyjama
De kindertjes in bed geplant
Met steelse blik naar oma
Amper vijf minuten op de bank
Hoorde van verre: oooomaaaaa
De kleinste kwam voor de oudste op
'k Ontwaakte uit mijn coma
Wat is er schat, heb je verdriet
Om oma's boos getater?
Nee, snikte schat, mis pap en mam
Ik zei: ze komen later!
Mijn hart smolt bij de aanblik
Van dit kinderlijk geween
Ik vertelde dat mijn pa en ma
Ook op een dag verdween
Zo veranderde de woordenstrijd
In een begripvol onderonsje
Natuurlijk had ik later spijt
Weg met dat lik op stuk beleid !!