Zwaaiend duivelsdirigeren
Ken je dat?
Woedende winden
die traag spiraalvormig circuleren
de lucht ijzig en verdoemd maken
donkere piepende vloeren
die openscheuren
in vertakte vormen
trillend
op de elipsen van verdwaalde klanken
die tasten in het duister
oprukkend
opzoek naar hongerige zielen
de energie ligt op de loer
en wil zich nestelen
als slangen rond je heen
de adem stokken
en bloedzuigers in je hoofd blazen
Tromgeroffel voor wat er komt
water komt aan de handen kleven
en maken de muren nat
want ze schreeuwen rond je
God is flauw.
Simbalen
De benarde benijdende vloeken
sluiten de ogen
zie toch, zie toch kind
de vernesteling die wil gebeuren.
Biedt weerstand, sta op in glorie
verdring de kille aaseters
met elke stilte tussen je cellen.
Kracht uit pijn op witte muren, witter dan sneeuw
witter dan je gelaat.
ga, ga toch kind
en kijk nooit meer om.
Loop zo hard als je kan, ver weg van de bom
Doof ze