Mocht ik nog eens groter groeien
Mocht ik nog eens groter groeien
dan wil ik de besneeuwde top van
de Mount Everest
met mijn handen kunnen aanraken
alsof het voelt als het betasten van
mijn sneeuwwitte laken.
Mocht ik nog eens groter groeien
en me tussen de reuzen wanen
dan wil ik bergen kunnen verzetten enkel voor jou
zodat je geen pijn zult voelen, geen centje kou
slechts warmte om je heen
Mocht ik nog eens groter groeien
en naar menselijke begrippen
aan wat reëel is definitief ontglippen
dan zullen mijn handen als kolenscheppen zijn
die uitbaggeren al wat riekt naar pijn