Jij hield van Tulpen,
Je hield van de kleur,
Je zachte uitstraling,
Het liefst een hele bos,
Want 1 is maar alleen.
Jij hield van tulpen,
Want ze stonden zo mooi,
Je verzorgde ze,
En dit deed je met alle liefde.
Jij hield van een wereld vol bloemen,
Om je heen, in je huis, op afbeeldingen,
En je hield van de tulp...
Omdat de tulp een zachte, tere bloem is,
Die toch ook, op zijn moment uitbloeid,
Tot een prachtige bloem,
Klaar om aanschouwd te worden..
Net als jij,
Jij hield van de tulp.