De spiegel van Kerstmis
In de Kersttijd
het einde van het jaar
kijken we achterom
naar de dagen, de jaren
In de Kersttijd
bijna een nieuw begin
verlangen we naar voren
naar alle komende pracht
In de Kersttijd
wanen we graag alles wit
sneeuwvlokjes vallen
met velen uit de hemel
In de Kersttijd
dichtbij zoveel liefde
voelen we om ons heen
wat ons omarmt
In de Kersttijd
zien we ook onszelf
grijpt diep in ons
uitwaaierende bezinning
In de Kersttijd
vergeten we de buitenkant
dan leven we het gevoel
en stellen ons hart open