Er is een kindeke geboren op aard
Al ruim 2000 jaar geleden, dus in die zin wel bejaard
Maar zijn boodschap is nog altijd actueel
We moeten elkaar liefhebben, en het liefst zelfs heel veel
Natuurlijk weten we het eigenlijk wel, alleen doen we het niet
Het voorkomen van honger, oorlog en verdriet
Dus ieder jaar met Kerst overvalt ons de melancholie
Het verlangen naar een betere wereld, maar komen doetienie…
De Kerstgedachte…een mooie gedachte, maar soms wat loos
Het blijft vaak beperkt tot wat sentimentele films uit de oude doos
Kom op! Draag uit dat idee, vandaag en de rest van het jaar!
En laten we nu eindelijk eens gaan leven mét in plaats van naast elkaar!