Zondag in Frankrijk:
het stromen van benzine
klinkt me als muziek
Soms is Geluk al
de Wind om je blote Lijf
te voelen spelen
Door de lange BIJL
spierkracht en concentratie
splijt de jonge stam
Passenger, look at my Stone
and stay a while
I am so alone
Kijken en Lopen
je eindigt dan gebroken
onder aan de klif
Mouwen klapperen
als een vlag in de stormwind:
Achilles Island
Vele Eilanden
voor honderden Schiereilanden.
Honderden Schiereilanden voor
tientallen Schiereilanden.
Tientallen Schiereilanden
voor een Eiland
waarin honderden Meren
waarin tientallen Schiereilandjes
waarvoor vele Eilandjes
Dat is IERLAND
Hoeveel Eilanden
er zijn hangt af van de prijs
van je wegenkaart
KLIMOP op de MUUR:
houdt oude stenen vast
of toch andersom ?
(Touroirac Prioy Ruine)
WIJNGAARDEN s'WINTERS
doen me vaak denken aan een
SOLDATENKERKHOF
De tred wordt zwaarder.
Toch zak je niet dieper weg:
Klei aan je schoenen.
Het kleurgevel van
een Iers huisschilder
is gebaseerd op mist
Bovenop de berg
zak ik weg in een moeras
verassend Ierland.
BLOEIENDE BERMEN
de auto rijdt door een Tuin
Ierland op zijn best.
Dit autoportier
kan niet meer opengedaan
Dat is windkracht 8
Een Schaap langs de weg
Geen zorgen; s'nachts komt regen
Morgen weer mals gras.
Mijn schuimblusser blust
jouw laaiende binnenbrandje
we blijven smeulen.