Wie is opa?
Een man van de speech
Een man van verhalen
Een man met iets chiques en energieks
Maar ook een man van bepalen
Een man van bienvenu
En van la toilette
Van aardappelen met jus
Maar ook een houtskoolportret
Een man die het conflict beslecht
En een man met geloof
Maar altijd eerlijk en oprecht
O ja, ook nog filosoof
Een coach en een trainer
Een Francofiel zonder Franse slag
Een toneelspeler of entertainer
Van normen en waarden en gezag
Een man van elke dag drie gangen
Van het koken van het vlees
Met een tuin voor visjes vangen
En een caravan voor logees
Een man met een grote kerstboom bij het kerstdiner
Van een appeltaartje, sprits, chocolaatje, koffieboon,
stroopwafel, boterkoek, pindarotsje, kokosmakroon
of een speculaasje bij de thee
Het is een man van het concert
Van de voor- en van de napret
Charmant en extravert
En van toch nóg een keer naar toilet
Een snoeper maar geen ouwe
Ontdeugend met beleefdheid
Schildert wel naakte vrouwen
Dus eigenlijk een snoeper op leeftijd
Bovenal familieman
En natuurlijk van de wijn
Van Oostende van Diane
Van het spoor en van de trein
Ook nog een vader en een broer
En dat niet alleen
Zelfs overgrootvader
van onze jongste telg Maureen
En de opa van Emma, Yeroen
Van Veronique en van en mij
Ja dit allemaal opa
Dit allemaal ben jij