Piraterij
Hoge golven,
windkracht tien.
En toch sta ik op het dek.
Het onweert,
het regent.
Vlak na ons vertrek.
Kin omhoog,
borst vooruit.
Sta ik aan de grond genageld.
De piraten,
mijn helden.
Dit hadden we niet voorspeld.
Veel bloed,
meer tranen.
Het laatste gevecht heeft ons uitgeput.
Zwaarden klonken,
piraten gilden.
En nu zijn we allemaal blut.
Beroofd,
en uitgescholden.
Staat een kleine groep nu achter mij.
Starend,
en kwaad.
Wachtend op het laatste karwei.
Nog pijnlijker,
nog moeilijker.
Zal dit karwei te klaren zijn.
De beloning,
de schatkist.
Is alles behalve klein.
Meer energie,
meer motivatie.
Zullen wij eens laten zien.
Heel positief,
en onoverwinnelijk.
Wordt dit gevecht herzien.
De toekomst,
ons leven.
Zal niet meer hetzelfde zijn.
Al vechtend,
en leidend.
Ben ik hun kapitein.