ik stond in de deuropening
jij was nog druk in gesprek
je zag mij niet, maar ik jou wel
ik aanschouwde je vanaf mijn plek
Ik had je om je hals willen vliegen
maar je leek zo breekbaar, zo teer
een gevoel van vreugde overviel me
gelukkig, je bent er weer
van een afstand keek ik toe
naar hoe stond, hoe je keek
met rechte rug en een stralende lach
maar nog wel steeds een beetje bleek
een vriendelijke glimlach, een beleefde groet,
een laatste knik, je moet nu gaan
ik zie hoe moe je bent, maar je lacht
als je mij vervolgens ziet staan
je bent bang dat ik schrik
je niet aanraken durven zou
er is echter geen moment van twijfel
ik moet en zal met een zoen, afscheid nemen van jou