boze buien
haat en nijd
leiden in der daad
tot innerlijke strijd
het er eenmaal uitgegooid
uitgelachen uitgehuild
uitgebraakt en uitgestampt
voel je niet meer zo vervuild
het lijkt een verloren dag
met alleen maar donkere kleuren
heeft nu toch z'n dienst gedaan
vandaag een dag om op te beuren
pen en potlood ferm ter hand
worden kleuren goed voor zinnen
naar eigen hartenkreet gevormd
heerlijk om de dag mee te beginnen