Als jij iets verkeerd doet
is het nooit jouw fout
altijd een ander die boet
want jij bent 'eerlijk als goud'
Zit je weer eens in de problemen
pak je altijd weer die fles
Die zal je zorgen wel wegnemen
Jij weet het zogenaamd het best
Toch word je steeds slechter
en je begrijpt niet hoe dat komt
En durf ik er wat van te zeggen?
Krijg ik een klap voor m'n mond!
Want nee, jij hebt geen verslaving
Jouw leven is zo goed, zo fijn
En niet eens meer tot mijn verbazing,
is daar het volgende glas wijn.
Hou er nou toch mee op!
Zo raakt je lichaam verrot.
Ik smeek het je: "Stop!
Je gaat eraan kapot!"