mijn papa
als ik denk aan mijn papa, denk ik bimmele-bammele-bom
na het voetbalkamp klonk dat nog jaren lang alom
of de verhalen in het grote bed, van Kapitein Snorrebaard
wij werden wakker van de spanning, en jij sliep in uiteraard
ik denk aan de vakanties met trekkels en de tent
Dompfeest en Nieuwjaar, als vrouw verkleedde vent
en ik was lang het zoontje van de tandarts, dus daar kan ik niet omheen
gelukkig wel een goeie, naar ik hoorde, niet gemeen
maar ik wil het niet graag hebben over het boren van de tanden
dan liever spreek ik van; geboren met twee rechter handen
jouw handen kunnen maken, wat jouw ogen kunnen zien
en dat niet alleen, met precisie bovendien
je zaagt, je freest, je schuurt, je boort
dakkapellen, kerststallen, maquettes ,enzovoort
helaas had ik niet die door jou gewenste aanleg
dus mijn ongebruikte werkbankje stond al heel gauw in de weg
zo waren er wel meer verschillen en zagen we dingen anders
niet goed samen in een team, ook niet echt tegenstanders
je dacht dat ik voor jou bij toneel kwam, maar helaas
ik was voor het eerst mijn puberende hormoontjes niet de baas
of samen in een voetbalteam, ook al zo geslaagd
werden we niet door de opponent, maar door elkaar opgejaagd
en tuurlijk hebben wij ook wel eens op een strand moeten gaan lopen
maar we hebben ook heel wat afgelachen, gekaart, Pastis gezopen
en we konden heel goed spelen, pingpongen of schaak
en sloegen regelmatig eens een visje aan de haak
ik heb ook zo genoten van Berlijn toen en Tallinn
zou dat graag nog eens over doen, Barcelona dan misschien
ook ik liep al in vrouwenkleren en stond al op toneel
tuurlijk, jij zit ook in mij, tenminste, voor een deel
hetzelfde en verschillend, qua visies en talent
Ik zou niet anders willen, dan dat jij mijn vader bent