De vader van de leugen
In rusteloze dromen slaap ik,
In eenzame nachten dwaal ik,
In gevoelloze zielen huis ik,
In eenzame mensen ga ik,
In donkere steegjes kruip ik,
Langs oude gebouwen moord ik,
Langs oevers en rivieren sta ik,
Overal waar ik ben vernietig ik,
In het ware kwaad geloof ik,
Zonder geweten leef ik,
Alle dagen ben ik,
Alle nachten zal ik zijn,
In het duister ben ik,
Altijd,