Erfurt
Er was eens..
een laatste plaats waar
jonge mensen rustig en beschermd
konden leven en leren
Op een school
sloop de vermomde dood
geheel buiten zinnen
om zich heen schietend
naar binnen
Het verhaal is uit..
want op de laatste rustplaats
de plek waar
brugklasser, eindexamenkandidaat,
leerkracht, conciërge,
zich veelal veilig wanen
daar stroomt nu bloed
bad van tranen