Kijken
soms ben ik wat verward
en mis het overzicht
en zoek ik heel erg hard
naar iets dat voor me ligt
soms focus ik mij zo
op een examenvraag
dat het vooral bij focus blijft
de kwestie zelf blijft vaag
zo dacht ik dat ik liefde zocht
dus was zo druk aan ’t speuren
dat ik gewoon vergat te zien
wat voor mijn neus gebeurde
zo nam ik geen finesses waar
en zag ik geen geheel
dus vond ik ook geen liefde
ze zijn beide essentieel
pas toen ik mij niet bezighield
met zoeken, maar met kijken
ja toen pas vond ik jou
en kon de liefde mij bereiken
het was een mooie levensles
dus nu weet ik sindsdien
wil je de liefde vinden
ga niet zoeken, maar ga zien