Van de ene
Naar de andere gedachte
Word ik meegesleurd
Ik heb de tijd niet om te kiezen
Voor het een of voor het ander
Het gebeurt nog voordat het gebeurt
Drijvend op de muziek
Toon ik de interesse in mij
Die jij niet kan bieden
De melancholie en het verdriet
Komen boven wanneer ik ze laat
En ook soms op een ander uur
Altijd was ik zelf de stuurman
Dan wel niet van mijn gedachten
Maar toch wel van mijn daden
Maar wat doe je als schipper
Zonder held’re sterrenhemel?
Waar vaar je op, zonder kompas?
De sterren waren altijd daar
Totdat jij daar was
En ik verzuimde naar de hemel te kijken