Met tranen in mijn ogen en pijn in mijn hart
Heb ik zojuist geopend, waar eerst een slot op zat.
Niet meer zo als vroeger, niet meer zoals eerst
Niet zoals het zou moeten, geen lieve vrede meer dat heerst.
Geen enkele rechtvaardigheid, geen schuldbetoog of spijt
Alleen maar de opening, en dat is een fijne feit.
Wat nu een kiertje is, wordt later hopelijk een open poort
Probeer alles te herstellen, ongeveer naar zoals het hoort.